Windermere og Bowness (men mest av alt Beatrix Potter)

Tirsdag satte vi kursen mot Windermere, og eventyret om Peter Rabbit. Det vil si da vi satte kursen, visste vi egentlig ikke i hvilken retning. Vi ankom Oxenholm etter å ha tatt vår vanlige fem over ti buss fra biblioteket i Sedbergh. Planen var Windermere eller Ravenglass. Heldigvis finnes det overalt i yndlingslandet mitt, vennlige mennesker som leder en i riktig retning. Denne dagen var det mannen i luken på jernbanestasjonen. En elskelig sjel, som forklarte hvorfor Ravenglass var en dårlig løsning (vi hadde stått for sent opp i følge vår venn), mens Windermere på den annen side var det perfekte valg denne deilige morgenen. Vi fulgte selvsagt dette gode råd, og hadde tid til en perfekt frokost før toget gikk. Sandwiches, victoria spunge tulip muffin and white coffeé!

Etter en svært så kort togreise og en kjapp tur innom turistinformasjonen i Windermere, fant vi oss selv vandrende gjennom Windermere’s gater på vei mot fergen, som skulle bringe oss over sjøen til bussen, som skulle bringe oss opp bakkene til Hill Top! For de av mine få lesere som ikke vet hva Hill Top er, så kan jeg opplyse om at Beatrix Potter bodde her!

Fergen tok vi fra Bowness, som på en merkelig måte er en slags forlengelse av Windermere. Antakelig derfor det heter Bowness-On-Windermere…Vi var ekstremt heldige med været denne dagen, det gikk fra strålende sol til regnbyger og alt annet midt i mellom. Den verste regnskuren kom da vi satt trygt inne i fergen på vei til Hill Top.

Litt småfrosne, etter en kort busstur, unte vi oss en kopp te (igjen), før det var vår tur til å liste oss gjennom huset hvor Beatrix Potter bodde og ble insipirert til ikke mindre enn tretten av sine bøker, om blant annet Tom The Kitten og Jemima Puddleduck. Ikke til å tro at sånn omtrent nesten alt av møbler, porselen, bilder og nips, er akkurat som det var da Beatrix bodde der. En fin opplevelse, som jeg har lengtet etter i mange år!

Hagen var også en opplevelse, selv nå i September, men hadde ikke hatt noe imot å rusle rundt i den midt på sommeren. Den hadde tilogmed sin egen lille (fakisk ganske store) innhegning for mange, mange små helt ordentlige Peter Rabbit’er! Lykke!

Butikk fantes det selvsagt også, og vi klarte å få rasket med oss noe smått og hyggelig derfra, før turen gikk tilbake til Bowness.

Vel over vannet, i sol og sittende på dekk denne gangen, rakk vi å besøke The World Of Beatrix Potter Attraction, som inneholder alle figurene hennes satt inn i ulike miljøer fra bøkene hennes. Skulle ikke tro dette kunne bli til å gråte av, men det ble det. Dessuten ble det vist en aldri så liten film som fortalte om livet hennes, og om dyrene hun var så glad i. Hvordan eventyrene hennes ble til. Jada, «lett å røre» menneskene snufset stille, og tørket en tåre eller to. Vi tok sikkert en million bilder av alle figurene, ok, litt overdrevet, men mange ble det…

Også her var det en liten hage, men innen vi fant det for godt å undersøke den nærmere, fant vi ut at det var ti minutter over stengetid, så vi måtte desverre bokstavelig talt løpe for å komme oss ut, før vi ble stengt inne. Vi entret butikken (ja butikk her også) i siste liten, og det ble en ny, liten forsyning av de nydeligste, skjønneste Beatrix Potter fristelser.

Svært fornøyde med oss selv og dagen, ble det pub middag med øl i Windermere. Herlig! Så toget tilbake, og drosje fra stasjonen, siden bussene til Sedbergh slutter å gå etter halv fem. Så er det sagt.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s