Lancaster

Lancaster var en by vi ikke hadde tenkt å besøke, sikkert fordi vi ikke helt hadde skjønt at den ligger så nære oss. Da vi forsto at den var kun ett stoppested fra Oxenholme, ja da bar det ivei! På Fredag var det vel? I utgangspunktet hadde jeg ikke noe forhold til byen, og det må jeg med skam bekjenne at jeg fortsatt ikke har. Den var ok, tross alt er den engelsk som bare det. Men…som Terese sa: «Den er så upersonlig». Og det var den.

Musikanter

På tross av en del fin arkitektur, og et koselig slags torv  (med godt voksne gatemusikanter), så klarte jeg ikke å falle for Lancaster. Nå ja, ingen grunn til dyp depresjon, for byen har nemlig en borg! En borg redder mye, det skal sies.  Borgen reddet dagen for oss. En hyggelig English Gentleman ga oss en guidet tur på en drøy time, og vi fant ut at borgen egentlig er mest av alt et fengsel!   Med rettsaler og det hele. Vi så faktisk parykkledde advokater vimse rundt i sorte kapper. Det er jammen ikke hver dag!  Det vil si den har vært fengsel til og fra, og er på slutten av sin fengselkarriere nå.

Vi tok turen ned til den eldste delen av borgen (den er bygd på både her og der, og til alle tider virket det som), fikk en innføring i fangenskap for lenge siden, og prøvde å bli innelukket i en bitteliten celle. Wow, glad man lever her og nå!

Les mer: Lancaster Castle

Må vel også få med at det i år er 400 hundre år siden  The Lancashire Witches, og det kunne jeg jo skrive side opp og side ned om, men skal la være.

Vi forlot Lancaster etter vår vanlige te, denne gangen rett og slett på Café Nero, fornøyde som bare det!

Lancaster Castle

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s