Langfredag

Torsdag forsvant på et merkelig vis, må ha vært hodet? Fredagen derimot, ble en hyggelig dag!

Fårefjolset og fjolsefåret hadde invitert seg selv til formiddagsbesøk hos vår kjære Ragnhild, og presis klokken halv tolv sto Terese (Fårefjolset heter altså faktisk Terese, dersom man skulle lure på dette) utenfør døren, klar til Valletur. Nå har det seg sånn at dersom man har invitert seg selv til denne praktfulle, katteelskende damen, så man være forberedt. Selv forbereder jeg meg ved å ikke spise noe som helst før visitten. Det er best å være sulten som en ulv. Av den grunn kunne jeg nesten ikke vente med å stappe det første rosarekesalatrundstykket i munnen denne solrike fredagen.

Man vet hva man går til. Rundstykker med ost, rosa rekesalat (som nevnt), og egg med gaffelbiter/ansjos/eller hva det nå heter. Noen ganger serveres også laksepostei. Livet under dette måltidet er blitt meget enklere etter at Terese igjen startet opp fiskespising. Jeg er ikke lenger alene om rekesalaten og fiskebitene! Hurra!

Det serveres også kake (gjerne formkake), druer og sjokolade. Sjokoladen var for øvrig denne dagen innepakket hver for seg, fordi niesene (altså Ragnhilds) hadde påpekt viktigheten av dette. Sist, men absolutt ikke minst blir man behørig traktert med kaffe og solo. Hadde vi ikke fått solo, hadde vi nok simpelten grått! Jeg drikker aldri solo, altså bortsett fra hos Ragnhild, men der drikker jeg det da også i store mengder.

Når dette er sagt, må det også sies at vi begge to elsker det vi får, og vi hadde nok ikke taklet forandringer i menyen på noen som helst måte. Mens man spiser går praten lett og hyggelig mellom de tre generasjoner. Noen emner (som rørleggernevø og busssjåfører) går ofte igjen, mens det også kan oppstå ganske livlige diskusjoner om verden for øvrig. Denne spesielle dagen, ble for eksempel tro og religion sett på innefra og ut.

Så måtte vi avslutte selskapeligheten, rett og slett ikke bare fordi tiden var inne, men også fordi Terese skulle videre til neste. Selskapelighet altså. Lillesøster Andrine fylte år, og det skulle feires på alle måter.

Man rakk en liten tur før neste besøk...

Man rakk en liten tur før neste besøk…

Ikke mange timene senere sto Fårefjolset atter utenfor døra, nå klar for suppe og vinkveld! Oppskriften på ostesuppe hadde man fått tilsendt fra Canada opptil to ganger, mulig det var derfor den ble så god. Noe vin hadde man, men storesøster Monica hadde sendt med en stooor flaske rødvin, og denne ble satt uendelig pris på utover kvelden. Vi koste oss til langt på natt!

Ostesuppeforberedelser.

Ostesuppeforberedelser.

Vin fra Monica!

Vin fra Monica!

Ja, så hyggelig ble det.

Ja, så hyggelig ble det.

Ostesuppe som Merv lager den (nesten).

Ostesuppe som Merv lager den (nesten).

Oppskriften...

Oppskriften…

Lykkelig og vakker!

Lykkelig og vakker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s