Tråkfjell i blek sol

Brrr…den varme vårlufta fra tidligere i uka var plutselig borte i dag. Etter bare noen meters gange forsto man at det var et feilgrep og ikke ha med pulsvantene sine. Heldigvis var ullgenser på plass i sekken, så man skulle da klare seg på et vis. I grunnen var det det kjølige været som avgjorde at reisefølget

valgte å blåse elgskrekken en lang marsj og ta turen til Tråkfjell, koste hva det koste ville! Ingenting virker mot kulde i kroppen som en rask oppoverstigning.

Vi valgte å ta problemene dersom de kom, og heller speide etter ferske elgspor og dampende varm elgbæsj. Ingen av disse indisier på nærgående elg dukket opp, så man kjente seg forholdsvis trygg. Puh…

Og ganske riktig, etter kort tid var matmor varm og god, nesten for varm. De to vandrere stoppet dog ikke av den grunn, nei, de slet seg oppover mens svetten sakte men sikkert perlet seg i pannen og pusten gikk i brå hiv. Det innrømmes her at dette når sant skal sies kun gjaldt den tobeinte. Den firbeinte hoppet seg oppover som en geit på vei til setra.

Toppen ble nådd, og kaffen smakte som kaffe skal i en sådan stund. Ingen niste for mennesket i dag, kun for hunden. Han kan ikke skuffes, er man på tur med sekk, så finnes det mat i sekken. Sånn er det bare.

Så skrev vi i Tråkfjellboka, og oppdaget til vår (min) forbauselse at det var på dagen et år siden siste innlegg fra oss! Dette må rettes opp, her må klatres oftere!

Nedover gikk det i byks og kast. For damer som nærmer seg de glade sekstiårene er nedoverstigning nesten verre enn oppoverstigning. Bena er ikke helt med på dansen, man er ikke like lett på foten som før, røtter og stein ligger henslengt der de slett ikke burde ligge henslengt…Likevel; ned kom vi i god behold i dag også!

Turen ble kanskje ikke milelang, men den ble bratt! Det holdt i dag…

Pause! Bobo måtte bade!

Badepause! (Neste gang uten langline…stakkars vovse)

Langt igjen...

Langt igjen…

Hindring! Tre på stien!

Hindring! Tre på stien!

Ja! Vi er på toppen!

Ja! Vi er på toppen!

Kommer det noen mamma? Er det elg?

Kommer det noen mamma? Er det elg?

Tråkfjellboka...

Tråkfjellboka…

Et år siden sist!

Et år siden sist!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s