Gol med noget attåt!

Vi (som i gutta, datter’n og meg selv) fant ut at en tur til Gol ville være toppen i sommer. Via TravelBird bestilte vi ganske så raskt og rimelig tre netter, og avgårde bar det!

Hva kan man si om Gol? Litt av hvert egentlig. Gol ligger i en dal med godt utgangspunkt for turer både hit og dit. Pizza’n fra Stugu Restaurant rett over gata for Pers Hotell (hvor vi bodde) smakte mer enn utmerket. Det nevnte Pers Hotell var hyggelig og stort, med en frokost en skal lete lenge etter. Man må være rimelig matlei for ikke å finne noe fristende fra den bufféten!

I/på Gol har man foruten småbutikker med ditt og datt, både Meny og Rema1000. En stor Europris finnes også. Så har de nok den fineste Fretex butikken noensinne sett av menneskeøyne. Stor er den, med et rikholdig utvalg av det meste, og med en fantastisk orden på dette utvalget. Selv skaffet jeg meg både sekk og shorts!

Så har vi Tropicana. Dette badelandet for glade badere har tilholdssted nederst i Pers Hotell, og var virkelig en perle for de yngste på vår ferietur. Det var vannsklier både ute og inne, det var bølger, svære gummi ringer og all slags gøy. De voksne feriegjestene synes det ble vel mye støy, spesielt inne, men de holdt ut så godt de kunne. Latet som om de hadde øyne i nakken og klarte mer eller mindre å holde konstant øye med de gale badeguttene. De gale badeguttene ble nemlig aldri lei av å suse i sklier eller oppholde seg under vann på alle tenkelige vis.

Vannsklier er kult!

Vannsklier er kult!

Her kommer vi...igjen...

Her kommer vi…igjen…

Hotellet hadde bowling, bibliotek, barnediskotek og spillemaskiner av ymse slag. Noe for de fleste med andre ord. Riktig et barnevennlig hotell hvor gutta trivdes godt. De vurderte faktisk å send bud etter far og hund for å bosette seg fast!

Etter første overnatting var de «store» allerede litt forsynt av klorvann og ville ut for å finne skikkelig vann. Ut i bilen med all fire, og raskt bortom Fretex for å finne sekk til mat og drikke. Så langt all vel, så ble det verre. Bilen hadde visst slitt seg ut, og batteriet ville slett ikke samarbeide. Det var med hjertet i halsen vi tok sjansen og kjørte så snilt vi kunne oppover mot høyere landskap. Hva gjorde vi egentlig om bilen ikke ville mer? På ukjent grunn, og etterhvert langt fra dalen. Vi torde nesten ikke tenke tanken, og bestemte oss for å leve forholdsvis farlig!

Med vår personlige reiseleder på øret tok vi sjansen på å finne fjellvann uten bilstans, og det gikk bra. Målet for turen ble nådd (skjønt det krevde at reiseleder Lisabethen måtte sendes bilder via mobil for å bekrefte dette). Vi banket pent på seterhusdøra og presenterte oss like pent for gårdens budeie. Et imøtekommende og hyggelig menneske var hun, og fortalte både det ene og det andre om kuer, kalver og katter. Vi fikk hilse på kalvene også, men de stakkars små var ennå ukjente med slike bymennesker som oss, så det ble avstandshils og ikke varme klemmer.

Ein skigard...

Ein skigard…

Siden ble vi vist og forklart veien til Tunnetjern hvor vi hadde til hensikt å dyppe våre varme kropper i kjølig fjellvann. Modige trasket vi nedover mot vannet, og det gikk greit helt til vi ikke kunne huske om vår forklarer hadde nevnt et sort eller hvitt båthus? Vi valgte det sorte først, og ruslet innover stien. Jeg hadde glemt joggeskoa på hotellet i dalen, og ruslet derfor i ballerinasko, som slett ikke var praktiske til dette bruk. Spesielt merket mormor det da hun tråkket i en stor og bløt kuruke! Våte etter myra var skoa allerede, nå ble de ekstra våte…og ekstra brune…ja, ja…Var det best å prøve andre veien tro? Bak det hvite båthuset? Som tenkt så gjort, vi snudde og tuslet over på andre siden. Bade skulle vi! Og badet fikk vi! Man vil herved advare en smule mot bad i fjelltjern, det finnes en glatthet som gjør at utgang i vannet er en fare for liv og lemmer. Jeg for eksempel forstuen lilletåa på en fot og kuttet opp storetåa på den andre foten. Til slutt la den halvgamle fjellgeita seg på svøm med skoa på (de trengte sårt en vask uansett, etter både bæsj og blod). Vannet var herlig!

Med hjelp av mor og mormors sterke never klarte guttene også å få seg en deilig dukkert, og datter’n datt, så da fikk hun også et forfriskende bad i det vakre, vakre Tunnetjern.

Etterpå spiste vi medbrakt lunsj på et beleilig plassert rasteplassbord. Beleilig fordi en helst ikke skulle ha bena på bakken for lenge, der fantes maur så store som kattunger (minst), og de bet kraftig! Noah var sikker på det var fordi vi hadde invadert badeplassen deres. Tja…hvem vet? For øvrig forsto vi vel etter et blikk over vannet at vi skulle holdt oss til det sorte båthuset, for over der var nok plassen vår greie budeie hadde anbefalt som best for bading med barn (antakelig for oss voksne også). Man lærer så lenge man lever…og notere ned vei- og andre beskrivelser…

Sier seg selv?

Sier seg selv?

Utsikt fra Tunnetjern

Utsikt fra Tunnetjern

Tunnetjern

Tunnetjern

Matpause eller noe...

Matpause eller noe…

Uansett så var vi alle fire fornøyde med dagen. På vei opp til bilen (som takk og lov startet uten protester) traff vi til vår store glede en sauefamile, og dermed var turen perfekt. Vi liker sauer veldig godt!

Sauefamilien

Sauefamilien

Den gamle i gjengen gikk dog å tenkte på hva eventuelle fjellboere måtte tro der hun trasket i vei i våte ballerina sko, med langt skjørt (shorts ennå ikke innkjøpt) og stråhatt på hodet. Eksentrisk gammel dame på tur? 🙂

Bilen klarte å få oss «hjem» til hotellet igjen, og etter nok et bad, denne gang i Tropicana-vann, koste vi oss på rommet med godsaker av alle slag…

Sist men slett ikke minst vil jeg putte inn et bilde som ikke har noe med Gol å gjør på noe som helst vis. Men jordbærpiken min er bare så sommerlig og fin:

Markjordbær er best!

Markjordbær er best!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s