Brigflatts

Det ble ikke skrevet mer enn ett ord her i går kveld. Rett og slett fordi skribenten hadde tatt for mye frisk luft…sånt skjer her i Sedbergh…Konsekvenser av dette er et plutselig og overveldende søvnbehov, som bare må tilfredsstilles.

Vi var på tur, og turen gikk til Brigflatts, kvekerenes møtested i området. Det er en aldeles nydelig «walk», og den anbefales på det varmeste. Gjerne både fram og tilbake…noe som også er svært praktisk om man ønsker å komme seg hjem igjen. 

Men, slutt på tull. Kvekerene har en lang historie her, det skal ikke gåes innpå her, men om det vil vites mer så klikk på denne lenken: Brigflatts

Brigflatts er et nydelig, svært gammelt hus. Foran det nydelige huset er en liten, nydelig hage. Alt er nydelig. Stillheten og roen som møter besøkende er ubeskrivelig. Skuldrene senker seg, tankene stilner, man vil bare være…der og da. Inne i biblioteket kan man lage seg te eller kaffe, som igjen kan nytes til medbragt matpakke. Vakre ord er puttet opp på veggene rundt omkring inne, og man kjenner liksom at en får igjen troen på verden der ute. 

Vi laget oss drikke og sparket av strømper og sko for ekstra velvære. Tross alt, vi var lykkelige og sola skinte varmt. Akkurat da dukket mannen som passer på herligheten opp fra intet (vel, kanskje ikke akkurat fra intet). Det er uvisst om han var like lykkelig over å møte våre svette ben…men vi hadde uansett en lang og vennlig samtale om både det ene og det andre. Han fortalte oss blant annet om sigøynerne vi hadde truffet på både her og der. De var på vei til Appelby med de flotte hestene sine. Der møtes de en gang i året til hestemarked, og for å være ordentlige sigøynere for en stakket stund. Det ble oss fortalt at en gang hadde slagsmål oppstått fordi en av de samme sigøynere hadde insistert på å ta hesten sin med seg på puben! Man kan forstå en viss motstand fra pubvertens side i denne sammenheng. 

Huspasseren var vennlig, han påtok seg oppdraget med å rydde koppene våre. Undertegnede tabbet seg en smule ut ved å riste hånden hans hjertelig og lenge i takknemlighet. Han rakk jo aldeles ikke hånden ut for hilsning, han ville kun samle inn kopper. Det ble muntert kommentert fra den snille herremann, og vi skiltes i full fordragelighet.

Brigflatts

Kloke ord til og med på bakken…

Litt blomsterprakt.

Fornøyd besøkende…

Vi liker grinder…

Åpen grind. Velkommen!


Hjemveien ble nogenlunde fredelig, kun en nervepirrende episode med noe som må vært unge okser (de hadde ingen jur så langt vi kunne se) oppsto. Etter anbefaling fra huspasseren tok vi en annen vei hjemover. Over vakre, fredfulle enger. Fredfulle til vi skulle krysse en av dem og oppdaget en stor flokk med ungdommelige okser på den andre siden. Med god fart hadde de retning mot grinden vi skulle gjennom! Den var veldig åpen, og de så og si strømmet gjennom. Det var godt å ha en «kuvant» venninne da! Lisabethen forsikret meg om at hun hadde flotte knep for å skremme nysgjerrige kuer av gårde. Likevel listet vi oss over enga med hjertet i halsen. Dette var ikke vanlige kuer, det var spretne og glade kugutter på tur! Vi kom oss over, og på god avstand overvar vi tre andre vandrere møte flokken. Uten frykt gikk disse menneskene rett på, og bra gikk det. De unge gutter hoppet og spratt rundt menneskene, men slapp dem gjennom. Så visste vi litt mer engstelige turgåere at det ikke var farlig å møte «gutta på tur», skjønt vi var enige om at det burde unngåes i det lengste. 

Hjelp!

Glade gutter!

Vennligsinnede eller…?

I jernbanens fotspor…kind of…


Senere møtte vi på er nytt hav av «bluebells» og verdens søteste griser. Igjen kunne skuldrene senke seg…

Bluebells og Lisabethen!

Bluebells

Igjen; et hav av blått…

Griser roter virkelig i jorda med hele trynet. Og grynter mens de gjør det!

Gotta love pigs!


En blir sultne av sol, frisk luft og opplevelser. Av den grunn ble Smatt’s Duo besøkt to ganger i går. Det ble også shoppet (så langt man kan shoppe i Sedbergh). Selv fant jeg en gammel Agatha Christie bok! Slikt gir glede!

Lokalt øl!

Sticky toffee pudding med crumble i bakgrunnen. Og lokal iskrem!

Litt mere bæ!

Glimt fra kveldsturen vår.

Verdens søteste støvsuger?

Reklamer

En tanke om “Brigflatts

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s