Hviledag og aftentur…

I skrivende stund er damene tilbake i fedrenes land, men det må likevel skrives ned litt av hvert fra vår vidunderlige tur til England!

Etter en særdeles vandrende dag til både Near Sawrey og Far Sawrey , Windermere og Hawkshead ble det vedtatt hviledag! Man trengte nye krefter og tid til å besøke de butikkene som tross alt finnes i Sedbergh’s eneste handlegate…

Dessuten vil onsdag si markedsdag i byen vår, og det kunne man slett ikke gå glipp av! Vi startet med informasjonssenteret, som også (i likhet med de fleste butikker i landsbyen) er full av brukte bøker! Så var det markedstid med innkjøp av brød og kaker. Vi tok hele runden med lunsj på Smatt’s Duo innimellom. Smatt’s serverer den beste lunsjen en kan tenke seg, og også denne gangen ble den nytt til siste smule…

Man var så heldige å finne bøker man ønsket seg i byens største bokhandel Westwood Books. Damen fra Teie fant sin Milly, Molly, Mandy bok, og damen fra Bamble startet sin samling av Beatrix Potter bøker. Sedbergh er tross alt England’s Book Town!

Selvsagt måtte vi innom bruktbutikken vår også, og der er det helt umulig å ikke få seg et puslespill. Litt sent egentlig for slike innkjøp, men litt pusling ble det!

Så måtte man på aftentur, og jammen klarte vi klarte vi halvannen times spasertur før vi visste ordet av det. Nydelig var det. Fint vær og høy stemning blant både damer, sauer og diverse andre medspaserende!

Til slutt må det nevnes at denne kvelden trodde faktisk damene de hadde fått sin helt egen «stalker». En eldre herremann syntes å forfølge oss på hjemveien. Om vi stoppet for å slippe ham forbi, ja da stoppet han også. Meget mystisk det hele. Da herremannen endelig henvendte seg til oss, viste det seg å være en helt naturlig forfølgelse. Han hadde hørt oss prate (livlig som vanlig), og var ganske sikker på at han hørte et skandinavisk språk. Det hadde han jo helt rett i! Det viste seg å være en tidligere lærer på Sedbergh School (imponerende), og denne mannen var rett og slett svært interessert i alt skandinavisk. Han hadde besøkt Sverige, Danmark og Norge, og lengtet etter å reise til Finland…

Det ble en ny hyggelig passiar før vi ruslet hjem til en velfortjent kveldsmat. Neste dag håpet vi på vakkert vær og tur til benken oppe i høyden. Det synes umulig å reise hjem uten en eneste liten tur til fjells!

Legg igjen en kommentar